V súčasnej dobe sa svet stále viac obracia k udržateľným energetickým riešeniam, pričom fotovoltika zohráva v tejto ére významnú úlohu. Nielen že šetrí prírodu, ale aj vašu peňaženku. Navyše, ZSE tento rok znižuje ceny fotovoltických riešení, takže ušetríte dvojnásobne.

Jedným z kľúčových faktorov podporujúcich využívanie elektriny zo slnka je zlacňovanie fotovoltických riešení. Okrem dvojročného výkyvu medzi rokmi 2020 a 2022, keď ceny fotovoltických riešení narástli, náklady na fotovoltiku inak posledných 10 – 15 rokov stabilne klesajú, v priemere okolo 10 – 15 % ročne.

ZSE využíva priaznivú situáciu na trhu a od 1. februára znižuje ceny fotovoltických riešení až o 1 000 € (podľa veľkosti riešenia).
 

Technologický pokrok

S postupom času a technologickým pokrokom dochádza k zvyšovaniu výrobných kapacít a znižovaniu nákladov na výrobu fotovoltických panelov a iných komponentov. V ZSE využívame svoje postavenie lídra na trhu s fotovoltikou a od výrobcov nakupujeme vo veľkých objemoch, čo nám dovoľuje zabezpečiť nižšie a výhodnejšie ceny pre našich zákazníkov.

Dostatočné skladové zásoby

V prvej polovici minulého roka sme otvorili vlastný špecializovaný fotovoltický sklad, v ktorom je dostatočné množstvo zásob panelov, optimizérov, striedačov a ďalších potrebných komponentov k inštalácii tisícok fotovoltických riešení. Vďaka našim skladovým zásobám môžeme poskytnúť zákazníkom znížené ceny a rýchlu inštaláciu. Sklad sa nachádza v Senci, v blízkosti diaľnice, čo nám dovoľuje rýchlo a finančne výhodne vyskladňovať a distribuovať komponenty po celom Slovensku.

Predĺžená záruka

Okrem štandardnej 24 mesačnej záruky na celé fotovoltické riešenia Štandard a Bezstarosti, poskytujeme zákazníkom predĺženú záručnú dobu nad rámec trvania štandardnej záruky pre kľúčové časti fotovoltických riešení. Záručná doba na striedač  SolarEdge v riešeniach od ZSE tak trvá až 20 rokov. Lacnejšie konkurenčné striedače začínajú byť po 7 – 8 rokoch používania náchylné na poruchy. Navyše, pri fotovoltických paneloch ZSE a samotný výrobca garantuje, že výkon panelov neklesne pod úroveň 83,1 % nominálnej hodnoty, po dobu minimálne 25 rokov. Na optimizéry výkonu pre maximálny výkon na každom paneli poskytuje ZSE záruku až 25 rokov.

Uvažujete o fotovoltike s dotáciou?

Inštalácia fotovoltiky nielen zlepšuje vašu finančnú situáciu prostredníctvom úspor na energiách, ale aj prispieva k udržateľnejšiemu a ekologickejšiemu spôsobu života. Nečakajte a zabezpečte si fotovoltiku s dotáciou až 4 025 € z projektu Zelená domácnostiam už teraz. ZSE prináša záujemcom o fotovoltiku možnosť nezáväznej predregistrácie na získanie dotácie. Súčasťou predregistrácie je aj bezplatná konzultácia s expertami na fotovoltiku, ktorí vám pomôžu zistiť aké fotovoltické riešenie by bolo ideálne pre vaše potreby.

O autorovi

Erik Chabreček

Od roku 2015 sa profesne venujem fotovoltickým technológiám. Snažím sa s mojim tímom prinášať na náš trh kvalitné a overené riešenia, ktoré prinesú našim zákazníkom očakávané úspory a nový prístup k čistej energií.

Ďalšie články autora: