Samo Kováčik alias „Vedátor Samo“ je obľúbený teoretický fyzik. Prostredníctvom projektu „Vedátor“ sa snaží malým a veľkým objasňovať zložité vedecké postupy jednoducho, pútavo, ale najmä zrozumiteľne a ľudskou rečou. 

Ako vedec si veľmi silno uvedomuje potrebu chrániť planétu a snaží sa o udržateľnosť vo všetkých možných oblastiach svojho života. Nakupuje čo najmenej, obmedzil konzumáciu mäsa, jazdí elektromobilom… A rozhodol sa aj pre fotovoltiku. Vďaka nej si vyrába vlastnú elektrinu zo slnka a šetrí tak nielen prírodu, ale aj svoje náklady na elektrinu.

Poďte sa prostredníctvom videa pozrieť k Samovi na to, ako v skutočnosti prebiehala inštalácia fotovoltiky uňho doma. Samo vás v krátkom videu prevedie celým procesom inštalácie, ukáže vám z čoho sa fotovoltika skladá a zrozumiteľne vám vysvetlí, na čo jednotlivé komponenty fotovoltiky slúžia. 

O autorovi

Erik Chabreček

Od roku 2015 sa profesne venujem fotovoltickým technológiám. Snažím sa s mojim tímom prinášať na náš trh kvalitné a overené riešenia, ktoré prinesú našim zákazníkom očakávané úspory a nový prístup k čistej energií.

Ďalšie články autora: