Asociácia pomoci postihnutým APPA predstavila unikátnu mobilnú aplikáciu, ktorá pomáha. Vďaka nej môže každý svoju energiu vynaloženú pri pohybe premeniť na finančnú pomoc ľuďom so zdravotným postihnutím. Nadácia ZSE finančne podporila vznik aplikácie a je jej hrdým partnerom, pričom zapojiť sa môžete aj vy. Stiahnite si bezplatnú aplikáciu a začnite svojou energiou pomáhať ešte dnes.

Ako dokáže aplikácia premieňať energiu na dobro?

APPka je prvá charitatívna mobilná aplikácia na Slovensku, ktorá pomáha. Funguje tak, že kalórie z pohybovej aktivity používateľa uložené v aplikáciách Apple Health a Google Fit jednoducho premieňa na finančnú pomoc. Tá smeruje konkrétnym členom Klubu APPA, ktorí potrebujú špeciálne rehabilitácie či zdravotné pomôcky. Ich príbehy sú uverejnené priamo v APPke. O tom, ktorému príbehu chce používateľ aplikácie svoju energiu, virtuálne premenenú na peniaze, odovzdať, rozhoduje on sám. Partneri APPky následne darujú financie na podporu dobročinných príbehov, ktoré sú zverejnené v aplikácii.

Nadácia ZSE a Asociácia pomoci postihnutým spolu už od roku 2017

Nadácia ZSE úspešne spolupracuje s Asociáciou pomoci postihnutým APPA už od roku 2017, a preto sme veľmi radi, že práve Nadácia ZSE mohla finančne podporiť vznik aplikácie a zároveň sa stať hrdým partnerom mobilnej APPky.

 „V súčasnej dobe, keď sa potreba pohybu dostáva čoraz viac do pozornosti širokej verejnosti, považujeme za úplne prirodzené využiť energiu vynaloženú pri športe aj na iný zmysluplný účel. Veríme, že aplikácia APPka osloví mnohých užívateľov, aby sme spoločne mohli pomôcť čo najväčšiemu počtu ľudí okolo nás, ktorí to potrebujú a neraz sú na našu pomoc odkázaní,“ uviedla Erika Škultétyová, programová riaditeľka Nadácie ZSE, ktorá je generálnym partnerom APPky.

S APPou spolupracujeme aj v programe „Energia pre teba“, ktorým podporujeme organizovanie charitatívnych podujatí. Výťažok z nich venujeme členom klubu APPA, ktorí to najviac potrebujú. Doteraz sme za šesť rokov existencie programu vyzbierali už viac ako 108 tisíc eur.

Stiahnite si aplikáciu a začnite pomáhať už dnes

APPka je úplne bezplatná a je k dispozícii na stiahnutie v App Store (pre iOS) alebo Google Play Store (pre Android). Podrobné informácie o jej fungovaní nájdete na webstránke https://appka.app/. K dispozícii je aj jednoduchý video návod na používanie aplikácie. Stiahnite si ju už teraz a začnite pomáhať svojím pohybom už dnes.

O autorovi

Erika Škultétyová

Vyše desaťročné skúsenosti v oblasti spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropie od roku 2018 využívam k rozvoju Nadácie ZSE. Podporu lokálnych projektov vnímam ako príležitosť na naštartovanie väčších zmien a v Nadácii ZSE chceme byť pri tom.

Ďalšie články autora: