Aktualizujte si Váš prehliadač

Stránka ZSE používa najnovšie technológie, ktoré Váš prehliadač nepodporuje.
Prosím, aktualizujte si ho kliknutím na logo príslušného prehliadača.

Ďakujeme za pochopenie.

Magazín ZSE Zdravie

Magazín ZSE Zdravie

/

Mangový sorbet


V letných horúčavách  padne osvieženie vždy vhod. Jedným z najobľúbenejších je určite zmrzlina. V priemere obsahuje zmrzlina 16-23 gramov cukru na 100 gramov. To znamená, že v jednej porcii sa nachádza zhruba 11-16 gramov cukru. Skúste si preto vyrobiť zdravšiu alternatívu doma.

Vyrobiť si doma ovocnú zmrzlinu nie je vôbec náročné. Vlastne potrebujete len ovocie, mixér a mrazničku. Ovocné zmrzliny sú najviac osviežujúce a síce obsahujú dosť cukru – nie však pridaného ale prírodného – fruktózu.

Čo budeme potrebovať?

  • Mango

Postup

Postup je veľmi jednoduchý. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do mixéru a poriadne pomixujeme, až kým nám vznikne pyré. To dáme do nádoby a odložíme do chladničky. Zhruba každú hodinu ho premiešame, aby sa nám nemrazilo úplne. V mrazničke ho necháme asi 3 hodiny a potom podávame.