- Editoriál
- Všetko, čo potrebujete vedieť o pitnom režime
- Chráňte sa - toto sú najčastejšie letné riziká a ich prevencia
- Tipy, ako sa bezpečne opaľovať
- Ako si správne vybrať slnečné okuliare
- Osviežujúca studená polievka
- Mangový sorbet
- Tip na leto! Ako nezostať bez peňazí, ak sa vám na dovolenke niečo prihodí

Mangový sorbet
V letných horúčavách padne osvieženie vždy vhod. Jedným z najobľúbenejších je určite zmrzlina. V priemere obsahuje zmrzlina 16-23 gramov cukru na 100 gramov. To znamená, že v jednej porcii sa nachádza zhruba 11-16 gramov cukru. Skúste si preto vyrobiť zdravšiu alternatívu doma.
Vyrobiť si doma ovocnú zmrzlinu nie je vôbec náročné. Vlastne potrebujete len ovocie, mixér a mrazničku. Ovocné zmrzliny sú najviac osviežujúce a síce obsahujú dosť cukru – nie však pridaného ale prírodného – fruktózu.
Čo budeme potrebovať?
- Mango
Postup
Postup je veľmi jednoduchý. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do mixéru a poriadne pomixujeme, až kým nám vznikne pyré. To dáme do nádoby a odložíme do chladničky. Zhruba každú hodinu ho premiešame, aby sa nám nemrazilo úplne. V mrazničke ho necháme asi 3 hodiny a potom podávame.