Kúpa bytu so sebou prináša veľa radosti, ale aj starostí. Na budúceho majiteľa čaká veľa vybavovania, potvrdení, a aj tie príjemné stránky ako výber zariadenia a doplnkov sú časovo veľmi náročné. Majitelia či budúci majitelia elektromobilov, ktorí bývajú v byte, budú musieť navyše riešiť aj otázku dostupnosti nabíjania v rezidenčných objektoch.

ZSE Drive má však pre elektromobilistov riešenie a dokáže zabezpečiť privátne nabíjanie takmer pre každého elektromobilistu bývajúceho v byte. Domáce nabíjanie od ZSE Drive je skvelým riešením, ako pohodlne a výhodne nabiť svoj elektromobil počas parkovania. Každé ráno na svojho majiteľa čaká elektromobil nabitý na plný dojazd.

Spolupráca s developermi

ZSE Drive ponúka svojim klientom najkomplexnejšie služby v oblasti elektromobility, čoho dôkazom je aj spolupráca  ZSE Drive s najväčšími developerskými spoločnosťami na Slovensku. 

Koncept spolupráce s developermi, ktorí sa podieľajú na výstavbe nových bytových domov, spočíva v tom, že sa už od začiatku stavebných prác v rámci spoločných garážových priestorov realizuje samotná predpríprava na nabíjacie stanice, čo budúcim rezidentom s elektromobilmi v budúcnosti uľahčí život, ušetrí čas a peniaze.

Výhody pre rezidentov

Vďaka riešeniu od ZSE Drive budú mať majitelia elektromobilov ešte pred kolaudáciou nehnuteľnosti príležitosť, zabezpečiť si k parkovaciemu miestu okrem prípravy na nabíjanie elektromobilu aj vlastný wallbox. Navyše tak budú oslobodení od prípadných administratívnych zdržaní v budúcnosti. Jednoducho povedané, majitelia bytov v takýchto partnerských projektoch sa nemusia zaoberať žiadnymi komplikáciami spojenými s povoleniami, registráciami, revíziami či s inštaláciou nabíjacej stanice a ešte aj ušetria.

ZSE Drive sa postará o všetky aspekty realizácie ešte v rámci kolaudácie, čím zaručuje komplexný, bezstarostný a profesionálny proces inštalácie. Samozrejme – ak obyvateľ elektromobil ešte nevlastní, kľudne môže počkať až do kúpy takéhoto vozidla a rozhodnúť sa pre inštaláciu a využívanie wallboxu od ZSE neskôr.

Pokiaľ si zákazník objedná elektrifikáciu parkovacieho miesta, budúcu inštaláciu a aktiváciu wallboxu ZSE Drive garantuje do 5 pracovných dní od prijatia požiadavky. Zároveň má zákazník zabezpečenú garanciu potrebného výkonu pre nabíjanie svojho elektrického vozidla, a to bez časového obmedzenia.

Spúšťame prvé projekty s renomovanými partnermi

Riešenia pre privátne rezidenčné nabíjanie v nových developerských projektoch odštartovalo ZSE Drive s dvomi renomovanými  spoločnosťami na slovenskom trhu – J&T v developerskom projekte Eurovea II a Lucron v developerskom projekte Vydrica.

Obidva projekty zaručujú možnosť privátneho nabíjania s wallboxom Alfen. Ide smartwallbox, ktorý patrí medzi najlepšie na trhu. Alfen poskytuje výkon až 11 kW, čo postačuje na nabitie aj väčších batérii v priebehu noci. Tento wallbox môžu budúci majitelia pohodlne ovládať a autorizovať nabíjanie cez mobilnú aplikáciu alebo pomocou RFID čipu. Každý majiteľ bude mať zároveň online prístup k reportom spotreby a výpisom z nabíjania. V prípade firemného vozidla je veľkým benefitom, že tieto nabíjania sú jednoducho fakturovateľné priamo na zamestnávateľa. ZSE Drive navyše garantuje krytie spotreby na nabíjanie elektromobilov elektrinou, vyrobenou z obnoviteľných zdrojov.

V rámci prvej fázy projektu Eurovea II plánuje ZSE Drive predpripraviť infraštruktúru na budúce nabíjacie stanice pre všetky parkovacie miesta v tejto rezidencii, pričom ich celkový počet je plánovaných až na 600 parkovacích miest.  

Ďalším pilotným projektom, kde ZSE Drive prinesie možnosť domáceho nabíjania aj rezidentom bytových domov, je známy projekt Vydrica, za ktorým stojí VYDRICA DEVELOPMENT, a. s. materskej spoločnosti Lucron. Z celkového počtu 256 parkovacích miest, ktoré bude projekt ponúkať svojim rezidentom, budú desiatky miest určených na nabíjanie. ZSE Drive tak v prvej fáze umožní vybudovať až 88 nabíjacích staníc a následne dobuduje infraštruktúru pre ďalších záujemcov.

O autorovi

Rastislav Žembery

Od roku 2017 formujem oblasť elektromobility na Slovensku prostredníctvom produktov a služieb ZSE Drive. Teší ma, že takto môžem prispieť k čistejšej budúcnosti pre miesta, v ktorých žijeme, ako aj k udržateľnej budúcnosti pre našu planétu.

Ďalšie články autora: