Cesta od podpisu zmluvy, cez inštaláciu fotovoltiky, až po výrobu vlastnej elektriny, ktorá v minulosti trvala aj viac ako 6 mesiacov, sa výrazne skracuje. Vďaka optimalizácii procesov v distribučných spoločnostiach a následnom zlepšení spolupráce, ZSE ako líder na trhu s fotovoltickými riešeniami garantuje drvivej väčšine zákazníkov, ktorí podpíšu zmluvu na fotovoltiku po 1. auguste 2023, že do 3 mesiacov od podpisu zmluvy budú mať fotovoltiku nielen nainštalovanú, ale zároveň si už budú môcť vyrábať vlastnú elektrinu.

Garancia inštalácie a výroby vlastnej elektriny z fotovoltiky do 3 mesiacov od podpisu zmluvy platí pre viac ako 90 % objednávok. Výnimky sa môžu objaviť len vo veľmi špeciálnych prípadoch, kedy z technických dôvodov bude nutné riešiť neštandardné situácie. K urýchleniu inštalačného procesu prispelo aj otvorenie nového špecializovaného fotovoltického skladu ZSE, ktorý poskytuje dostatok komponentov pre tisícky fotovoltík.
 

Prečo si vybrať fotovoltiku od ZSE?

  • S fotovoltikou od ZSE vyrábate vlastnú elektrinu zo slnka, čím šetríte prírodu aj svoju peňaženku.
  • S tisíckami úspešných inštalácií je ZSE lídrom na slovenskom trhu v oblasti fotovoltiky.
  • Prebytok vyrobenej elektriny si môžete odložiť do Virtuálnej batérie a my vám ju vrátime v čase, keď ju budete potrebovať. Výhodou riešenie ZSE Fotovolt s virtuálnou batériou je skrátenie návratnosti investície až o 3 roky (podľa typu riešenia).
  • Ako jediní na Slovensku vám garantujeme objem vyrobenej elektriny bez ohľadu na počasie a miesto inštalácie.
  • Fotovoltiku inštalujeme na kľúč po celom Slovensku.
  • Poskytujeme extra záruku na komponenty.
  • Ak sa rozhodnete pre fotovoltiku od ZSE, vybavíme za vás komplet celú administratívu od získania finančnej dotácie až po pripojenie vašej fotovoltiky do distribučnej siete.

Dotácie na fotovoltiku sú späť

Už v septembri plánuje spustiť Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) ďalšie kolo dotačného programu Zelená domácnostiam. Projekt poskytuje finančnú podporu záujemcom o obnoviteľné zdroje energie, vrátane fotovoltiky. O príspevok budú môcť po prvý raz žiadať aj domácnosti v Bratislavskom samosprávnom kraji. Aj keď je pre projekt vyčlenených z európskych zdrojov vyše 180 miliónov eur, očakáva sa opätovne veľký záujem zo strany domácností. Buďte preto medzi prvými a zaistite si fotovoltiku od ZSE s finančnou dotáciou z projektu Zelená domácnostiam v predpokladanej výške až 1 500 eur. Využite už teraz možnosť nezáväznej predregistrácie a následnej konzultácie s našimi odborníkmi.

Máme dostatočné zásoby komponentov

Je pravdepodobné, že záujem o fotovoltiku po spustení dotačného projektu od jesene 2023 rapídne stúpne. Na túto situáciu sme v ZSE pripravení, aj vďaka novému špecializovanému fotovoltickému skladu, ktorý sme otvorili na jar tohto roku. Sklad obsahuje zásoby panelov, optimizérov, striedačov a ďalších potrebných komponentov, postačujúce na inštaláciu tisícok fotovoltických riešení.

Vplyvom inflácie môžu ceny komponentov u iných spoločností koncom roka 2023 a začiatok roka 2024 stúpať, no vďaka naším skladovým zásobám takýto scenár nehrozí.

Zároveň sme rozšírili sieť montážnych kapacít po celom Slovensku tak, aby sme boli schopní ustáť prípadný nápor objednávok.

Uvažujete o fotovoltike s dotáciou?

Nečakajte a zabezpečte si fotovoltiku s finančným príspevkom už teraz. ZSE prináša záujemcom o fotovoltiku možnosť nezáväznej predregistrácie na dotáciu z projektu Zelená domácnostiam. Súčasťou predregistrácie je aj bezplatná konzultácia s expertami na fotovoltiku, ktorí vám pomôžu zistiť, aké fotovoltické riešenie by bolo ideálne pre vaše potreby.

O autorovi

Erik Chabreček

Od roku 2015 sa profesne venujem fotovoltickým technológiám. Snažím sa s mojim tímom prinášať na náš trh kvalitné a overené riešenia, ktoré prinesú našim zákazníkom očakávané úspory a nový prístup k čistej energií.

Ďalšie články autora: