Už v septembri plánuje spustiť Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) ďalšie kolo dotačného projektu Zelená domácnostiam. Ide o finančnú podporu pre záujemcov o využívanie obnoviteľných zdrojov energie v domácnosti. Buďte medzi prvými a zaistite si fotovoltiku od ZSE s dotáciou v predpokladanej výške až 1 500 €. Využite už teraz možnosť nezáväznej predregistrácie.

Na nový projekt Zelená domácnostiam je vyčlenených z európskych zdrojov vyše 180 miliónov eur, ktoré bude možné využiť do roku 2029. Podľa SIEA budú finančné príspevky k dispozícii dlhodobejšie, aby mali domácnosti dosť času na výber spoľahlivých zhotoviteľov a vhodných zariadení, ktoré im pomôžu znížiť účty za elektrinu. Očakáva sa však opätovne veľký záujem zo strany domácností. O dotáciu budú môcť po prvý raz žiadať aj domácnosti v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Aké výhody prináša Fotovoltika od ZSE?

ZSE ako silná, tradičná energetická spoločnosť je, vďaka tisíckam zrealizovaných solárnych riešení, zároveň lídrom aj na slovenskom trhu s fotovotlikou.

Fotovoltika od ZSE vám vyrobí vlastnú elektrinu zo slnka, vďaka čomu šetríte prírodu aj svoju peňaženku. Elektrinu, ktorú vyrobíte, no nespotrebujete, si môžete odložiť do Virtuálnej batérie a využijete ju vtedy, keď ju budete potrebovať. Pri využití Virtuálnej batérie zvýšite úsporu elektriny z vašej fotovotliky zo 40 až na 50 %.  V ZSE vám ako jediní na Slovensku garantujeme objem vyrobenej elektriny bez ohľadu na počasie a na miesto inštalácie. Zároveň poskytujeme extra záruku na komponenty a inštaláciu fotovoltiky na kľúč na celom Slovensku.

Riešenie ZSE Fotovolt s využitím Virtuálnej batérie má pomerne rýchlu návratnosť. Navyše s využitím finančného príspevku sa doba návratnosti fotovoltiky ešte viac skráti – len na 7 rokov. Životnosť panelov je pritom 30 – 40 rokov.

Ak sa rozhodnete pre fotovoltiku od ZSE, vybavíme za vás komplet celú administratívu od získania poukážky na finančný príspevok až po pripojenie vašej fotovoltiky do distribučnej sústavy.

Vlastnú elektrinu si vyrábate už do 3 mesiacov

Vďaka optimalizácii procesov v distribučných spoločnostiach a následnom zlepšení spolupráce sa skracujú viaceré lehoty.  Pre drvivú väčšinu zmlúv, ktoré naši zákazníci podpíšu po 1. auguste 2023 platí, že do 3 mesiacov od podpisu zmluvy budú mať fotovoltiku nainštalovanú, a zároveň si už budú môcť vyrábať vlastnú elektrinu. Výnimky sa môžu objaviť len vo veľmi špeciálnych prípadoch, kedy z technických dôvodov bude nutné riešiť neštandardné situácie.

Sme pripravení na masívny záujem

Očakáva sa, že záujem slovenských domácností o fotovotliku po spustení nového programu Zelená domácnostiam od jesene 2023 rapídne stúpne. Ako líder na trhu s fotovoltickými riešeniami je ZSE na tento nápor pripravené.

Na jar tohto roku sme otvorili vlastný nový špecializovaný fotovoltický sklad, v ktorom je dostatočné množstvo zásob panelov, optimizérov, striedačov a ďalších potrebných komponentov k inštalácii tisíciek fotovoltických riešení. Okrem zrýchlenia inštalačného procesu tak zároveň chránime našich zákazníkov od možného navýšenia cien komponentov koncom roka 2023 a začiatkom roka 2024 vplyvom inflácie.

Zároveň sme rozšírili sieť montážnych kapacít po celom Slovensku tak, aby sme boli v krátkom čase schopní uspokojiť záujem veľkého množstva zákazníkov o fotovoltiku od ZSE.

Uvažujete o fotovoltike s dotáciou?

Nečakajte a zabezpečte si fotovoltiku s dotáciou z projektu Zelená domácnostiam už teraz. ZSE prináša záujemcom o fotovoltiku možnosť nezáväznej predregistrácie na získanie dotácie. Súčasťou predregistrácie je aj bezplatná konzultácia s expertami na fotovoltiku, ktorí vám pomôžu zistiť aké fotovoltické riešenie by bolo ideálne pre vaše potreby.

O autorovi

Erik Chabreček

Od roku 2015 sa profesne venujem fotovoltickým technológiám. Snažím sa s mojim tímom prinášať na náš trh kvalitné a overené riešenia, ktoré prinesú našim zákazníkom očakávané úspory a nový prístup k čistej energií.

Ďalšie články autora: