Rozhodli ste sa tento rok konečne skoncovať s neznesiteľnými letnými horúčavami a zadovážiť si klimatizáciu? Aby ste pri výbere vhodného dodávateľa neurobili krok vedľa, pripravil som si pre vás zoznam najdôležitejších kritérií, ktoré by mal spĺňať každý seriózny dodávateľ. Nech klimatizácia do bytu alebo do domu slúži ako má po dlhý čas.

Montáž klimatizácie – skúsenosti podložené potrebnými certifikátmi

Profesionálne namontovaná klimatizácia do domu alebo do bytu. Znie to ako samozrejmosť, ale nezvládne to hocikto. Nebojte sa preto overiť si u dodávateľov certifikát, ktorý potvrdzuje ich odbornú spôsobilosť nakladať s chladiacimi médiami (s takzvanými F plynmi). Každý výrobca klimatizácií pôsobiaci na Slovensku (u nás v ZSE je to napríklad Daikin a Samsung) poskytuje montérom pravidelné odborné školenia ku všetkým produktom. Naši montéri si tak pravidelne osvojujú nové technológie a inštalačné postupy. Neustále totiž pribúdajú požiadavky na IT zdatnosti a stupňujú sa aj ekologické štandardy.

Montéri takzvanej „starej školy“ bez záujmu priebežne sa vzdelávať v oblasti nových inštalačných postupov a technológií, tak nemajú šancu poskytovať kompletnú odbornú montáž vrátane pripojenia klimatizácie na Wi-Fi.

Dôležité sú tiež školenia poskytované Slovenským zväzom chladiacej a klimatizačnej techniky (SZCHKT), ktorý takisto poskytuje oprávnenia na inštalácie klimatizačných zariadení a tiež je potrebné si ich priebežne obnovovať.

Okrem potrebných osvedčení a certifikátov si nezabudnite preveriť aj doterajšie skúsenosti dodávateľov klimatizácií. U nás si môžete pozrieť odborné recenzie, hodnotenia zákazníkov a fotografie a videá z montáží klimatizácií.


Dôkladná znalosť produktu klimatizácie je veľkou výhodou

Predstavte si, že predávate určitý produkt. Ak by ste mali v ponuke desiatky značiek a z každej značky niekoľko typov produktov, asi by ste v tom mali poriadny chaos. Rovnako to býva aj v prípade niektorých dodávateľov klimatizácií, ktorí majú na webstránkach doslova stovky rôznych produktov od rôznych výrobcov. Pre bežného človeka je prakticky nemožné, aby sa v takej rozsiahlej ponuke vedel bez problémov zorientovať a nájsť vhodný produkt.

U nás v ZSE sme si preto do ponuky vybrali dve top svetové značky klimatizácií Daikin a Samsung a na webe máme veľmi prehľadnú ponuku. Ako sme už spomenuli, naši montéri majú absolvované všetky potrebné školenia a dôkladne poznajú technickú špecifikáciu produktov, ktoré máme v ponuke. Stačí si nezáväzne vybrať klimatizáciu z našej ponuky a na obhliadke vám poradíme, ktorá klimatizácia bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám.

Predaj klimatizácie sa nekončí doručením zariadenia na vašu adresu

Ďalším dôležitým kritériom pri výbere spoľahlivého dodávateľa klimatizácie je jeho schopnosť poskytnúť zákazníkovi kompletný servis počnúc poradenstvom s výberom klimatizácie, realizáciou obhliadky a montáže. Mnohé firmy predávajú len samotné zariadenia, neunúvajú sa s obhliadkou vášho bytu a samotnú montáž prenechajú na inú firmu.

My v ZSE vám nielen dobre poradíme pri výbere vhodnej klimatizácie, ale pošleme priamo k vám domov na obhliadku odborníka, ktorý vám poradí, kam umiestniť klimatizáciu, aby fungovala čo najefektívnejšie. Po obhliadke si spolu dohodneme termín montáže a v dohodnutom čase vám zrealizujeme montáž klimatizácie.

Pozáručný servis klimatizácie by mal byť samozrejmosťou

Klimatizácia je zariadenie, ktoré by vo vašej domácnosti malo fungovať roky. Treba sa však o ňu starať a pravidelne čistiť filtre, aby sa nezaniesli prachom a baktériami. Ak sa na klimatizácii niečo pokazí, je dobré mať poruke kontakt na firmu, ktorá vám montáž realizovala. Asi nikto z nás by nechcel zažiť situáciu, že v prípade poruchy klimatizácie vám nikto nezdvihne telefón. To sa vám u nás v ZSE nemôže stať. Sme vám k dispozícii na Zákazníckej linke, na e-mailovej adrese kontakt@zse.sk alebo v ktoromkoľvek ZSE Centre.

Na vybrané klimatizácie vám poskytneme možnosť predĺženej záruky až do 5 rokov alebo riešenie Klima Bezstarosti, kde získate záruku na klimatizáciu počas celého obdobia platnosti zmluvy (minimálne na 4 alebo 6 rokov). V praxi to znamená, že počas celej doby využívania služby vám garantujeme funkčnosť klimatizácie, v prípade, že sa pokazí a nedá sa priamo na mieste opraviť, vymeníme kus za kus. Súčasťou služby Bezstarosti je aj pravidelná ročná servisná prehliadka klimatizácie (čistenie filtrov).

O autorovi

Peter Pirč

Už 20 rokov sa venujem navrhovaniu a inštaláciám klimatizačných systémov. Rád pomôžem s výberom vhodnej klimatizácie, jej umiestnením a spôsobom inštalácie, aby plnila vaše potreby a očakávania.

Ďalšie články autora: